Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid min pappas dödsbädd satt jag och vakade i stort sett en månad. Han var oerhört seg - och vid ett tillfälle skrev jag detta


Barnatro

Nu vacklar den, min barnatro,
här vid din sista bädd,
den som har sagt, att blott i ro
är livets slutfas klädd

för den som levt ett stilla liv
och hederligt gjort sitt,
och vikt från buller, bråk och kiv
och vandrat rakt och fritt.

Men nu sen femton långa dygn
jag suttit här invid
och hört din plågas rosselstygn
och lyssnat till din strid.

Är det belöningen du får
för levnads redbarhet
och kamp i alla hårda år
i skogar och på vret?

Skall lönas så det liv du fört
- då börjar tvivlet gro,
då bleknar allt jag läst och hört,
då dör min barnatro.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 2384 gånger
Publicerad 2006-12-02 20:33



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Så fridfullt och vackert
2017-11-13

  Mats VIP
Bara såå bra. Bra såsom bara,
en dikt utav dig,
nånsin kan vara++++
2007-03-18

    Lena Nilsson
Den där tron på en sorts ödesbunden rättvisa,
att den som gör som Gud vill (rätt gud) blir belönad med lycka,
den förknippar jag mest med "livets ord" och andra extrema religiösa grupper.
Lidande är inget bevis för att Gud inte finns. Frågan är bara vad lidandet säger om hur/vem Gud är.
2006-12-04

  Annika Gustafsson
nu har jag läst dina verk, jag gillar det mesta jag ler och blir glad av all dialekt skulle kunna tro du var wäschötte,

Stort tack med en djup nigning
2006-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin