Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogården förbi



Kyrkogården förbi,
dimman föll och höll i
och svepte sin mantel -
i fållen moll
och tystnad.

Som vore det på riktigt
satte sig kråkan viktigt
på stenen med korset -
en tyst predikan
av en svartrock
att passera utanför
utan gehör.

Så lägger sig allt
som påminnelse
till ro och i väntan,
och inget mera.

Bara som vanligt
att trolöst passera.









Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-16 12:03



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Joo... så är det nog ofta numera...
att vi passerar kyrkogården,
noterar gravarna, korsen och prästen
utan att vidare reflektera över detta...
Detta behöver dock inte betyda att vi är andligt ointresserade, utan att andligheten ibland tar sig andra vägar...

Skarp reflektion!
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP