Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är som en naturlag: ingen tragedi utan komedi. (Original: The wages of ordeals)


Lidandets verkan


Ju värre lidanden,
ju svårare och mera orättvisa dina prövningar,
ju mera smärtsamma och djupa dina sorger
och ju svårare förluster,
desto mera drastiskt kan de vändas till sin motsats
genom lärdomen och dess erfarenhet,
och de mest ofattbara nederlag och motgångar
vänds icke sällan genom ödets lag
till överraskande triumf och seger.
Ödet visar alltid dubbla budskap och motsatta sidor,
en hårt prövande, utvecklande och plågsam,
orättvis och hård i skoningslös och obarmhärtig grymhet,
medan din personliga utveckling av lärdomen
och dess erfarenheter är en sorts kompensation.
Det enda du behöver för att klara av det
är förmågan att framhärda och uthärda med en smula tålamod;
det finns ej något helvete förutan att en himmel strålar ner däri,
och ingen storm är utan välgörande regn och solsken efteråt.
Ej någon katastrof är utan rening och ett efterspel
med nya möjligheter och ett nytt kapitels början.





Fri vers av Aurelio
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-17 23:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med dig. Ingen av oss kommer undan lidandet helt. Och din inställning till det känns positiv. Att lära sig.. att utveckla uthärdande. Det som inte kan undvikas måste hanteras.
2018-04-18

  Aurelio
Missförstånd. Ingen glorifiering, bara överbryggning.

2018-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Det finns INGEN som helst anledning att glorifiera lidandet.
Och vad hjälper det om himlen strålar ned i helvetet om man själv befinner sig i helvetet?

Det tycks finnas människor som njuter av plågor.
Säkert hoppas ni att kärnvapenkriget blir extra långt och utdraget.
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio