Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbara undersköterska


Den underbara undersköterskan
sover nu
Nio timmars arbete,
en sketen halvtimmas rast
och ingen sömn på natten. 
Hennes omsorg om de gamla,
trots tidspressen,
är lika stark som hennes kropp
som lyfter mer än vad en jäkla
byggjobbare lyfter på en vecka. 
Med håret utspritt på kudden 
och med trötta, väna lemmar
sover hon äntligen.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 376 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-18 08:39



Bookmark and Share


  genni VIP
Tack! Vad skönt att någon ser det här! Bokmärker dessa magiska ord till alla undersköterskor på vår jord!
2018-04-21

  Viksten
Jag har på nära håll sett hur
de sliter
De är mina änglar
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner