Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blänk av dom där fyra. Nr 7. Och det får bli den sista i den här serien.


Långa låten på Stubben


ett av mina misslyckanden förstörde deras bästa låt för mig
den där långa singeln
Sten Sture hette fiket på Blackebergs torg
men vi sa bara Stubben
där satt dom på Stubben och skolkade
han med den stora hakan
och han med dom stora läpparna
inte för att dom var dåliga i plugget
dom tillhörde stjärnorna i klassen
men för att dom var balla
nah nah nah
nah nah nah nah

jag gick alltid förbi
gick aldrig in på Stubben
måste ju hem och hämta nya böcker
sa jag
men sa aldrig
att jag hade skolböckerna hemma
för att slippa tvingas umgås
se hur tungt dom orden rodnar
och han med stora hakan
och han med stora läpparna
softade med fingerknäpp på ett fik
don’t carry the world upon your shoulders

en enda gång
satt jag på Stubben med dom
på jukeboxen var den långa låten
den underbara med Paul
och jag satt coolt där som en i gänget
men var bara skitskraj
hade inte fötts än
jag var en dröm som inte börjat drömma
hörde låten
långt inifrån
min bubbla
take a sad song and make it better

jag hörde inte riktigt titeln
trodde dom sjöng om förintelsen
förstod jag hade fel
när jag såg texten
men då var det som att
dom sjöng om förintelsen ändå
fast på svenska
och jag vet min förintelse
åstadkom jag själv
och jag vet min befrielse
kan jag bara åstadkomma själv
the moment you need is on your shoulder




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 205 gånger
Publicerad 2018-04-19 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm