Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart kommer detta ifrån? Som en annans röst i mig.


Vårkänsla

en gång ska jag sväva som lärkan högre och högre
tveklöst lätt utan åtaganden
för öppen ridå bygga mitt bo på marken
naket i fjolårsgräs

sårbarhet sjungande sårbarhet är vårt sanna väsen
inget pansar kan bota mot döden som kommer innan döden
svällgumpen
utbrända nerver
tjockskalligheten
inbillade vältaligheten

en gång ska jag sväva fritt där ute i himlens höjd
över mörknande jord och tunga bröst




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-20 09:49



Bookmark and Share


    Tommy M
Att läsa dina dikter är som att gå på en omtumlande utställning. Jag ser bilderna med kamp och förtvivlan - och så denna. Så mäktigt!

"sårbarhet sjungande sårbarhet är vårt sanna väsen" - det kan inte sägas bättre.
2018-06-11

  Nanna X
Fin kontrast mellan svävande och tyngd! Leve våren!
2018-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka bilder du skapar med dina ord! Jag vill också sväva!
2018-04-20

  KattenKin VIP
Underbart svävande och samtidigt så naturnära. En text med hjärna ur ett hjärta.
2018-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin och tankeväckande text!
2018-04-20

  Lars Hedlin
Vackert och bra skrivet!
2018-04-20

  ULJO
Alla ska vi väl sväva ut i rymdens oändlighet en gång. Fint skriftat
2018-04-20

  i af apa
Utslungade i rymden...
Fastnar för slutet, etsar sig fast
till en bild som svävar högt över jordens rund...

2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP