Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårrensningen





Vad tog kärleken vägen

När bara kolapappret
Blev kvar

Och all läppstift i sin
Tomma röda hylsa

Som smetats ut
till vilken nytta

Och den tomma Ölburken nån
druckit ur strax innan avfärd
med Bussen mot fotbollsarenan

Sopmaskinen slamrande fram
med svischande borstar

Slukade allt bland grus
fimpar och uttändja kondomer

Och en tjock guldring det stod
Siv-64 på slank med av bara
farten

Allt som blivit över
Och låg och skräpade togs
brådskande om hand

Till och med en väderbiten
Tidning där det stod att den unge

Musiklegenden Avicii hastigt avlidit
i Oman

Uppslukades och strimlades på ett nafs
till tusen bitar


Så cirkeln kunde slutas och förbrukningen
Börja om på nytt

Bara en ljusblå Tuggummiblaffa
som liknade en utplattad sjöhäst
Blev förargligt kvar

Efter den nyinköpta kommunala sopmaskinen
Thundermothers framfart och genomgång
på Busshållplatsen och cykelvägen bredvid

Det berömda undantaget som alltid bekräftar
Regeln i livets förgängliga tillvaro?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-20 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP