Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Båsen

 

Han placerades
i ett bås bredvid
sina fjättrade arbetskamrater

Förtätningsyta
Yteffektivt

Dagarna som frigående
tjänstehjon tog slut

HR-avdelningen trotsade
de vetenskapliga rönen
om kontorslandskapens
negativa inverkan

I nästa steg kommer
medarbetarna att staplas
liggande på varandra

Inneslutna i kokonger
Med in- och utgående
sonder för mat och
exkrementer




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 305 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-04-22 12:33

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Viksten
Jag antyder en skrämmande utveckling
Det är otroligt korkat och grymt att sätta människor i bås
Det kan fungera för grupper med mycket samarbete och med lite arbetstid på kontoret
2018-04-23

  Bodingen VIP
En utopi för oss men säkerligen en framtida realitet för HR-designers...huga.
2018-04-23

  Viksten
De borde förbjudas
2018-04-22

  Ess VIP
thumbs up <3
2018-04-22

  Viksten
Ja, tänker lite på cyborgar
Optimal effektivitet
Tjänstegalärer
2018-04-22

  Kungskobran VIP
Kontorslandskap är redan ute,
numera har man ingen bestämd plats
utan kopplar upp sig där det finns en ledig uppkopplingsstation.

Härlig cynoristiskt text.
( nyuppfunnit ord betyder cynisk -humoristiskt)
2018-04-22

  Viksten
Briljant kommentar till
min text
Förtätningsytot
Yteffektivt
Vilka floskler
Och nu har en.hypad ekonom
från handelshögskolan
kallat Värmlands skogsområden.
för skräpytor
Ett uttryck,junk space, som han har stulit
och gett fel innebörd
2018-04-22

    Sefarge VIP
Statsapparaten och de stora Bolagen
Kräver ännu sitt mänskliga manskap.
I vissa japanska kontorslandskap
Har de speciella behållare som
Pumpar in (havs)salt och lavendeldoft
I ventilationsluftreningen för att folk
skall må bättre om det nu fungerar?

2018-04-22

  Viksten
Jag känner många som skyr tanken
på kontorslandskap
Företagen borde egentligen
straffbeskattas
2018-04-22

  alicja lappalainen VIP
ska de betala "trängselskatt"?
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten