Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av många funderingar kring varför saker och ting är som de är och har varit stundom allt för frekvent ... - Publicerad tidigare här i november 2011


Under ytan ...

Tänker på det som är
utifrån det som en gång var
på allt som har hänt
och på det som ej längre finns kvar

Om man skrapar på ytan
finner man ingenting
som förändrar bilden
av den verklighet som råder
i nuet runtomkring

Men under ytan
lite längre ner
finns en annan verklighet
ett bibliotek
vars innehåll per definition
är
en karta över ett helvete på jorden
ett bildregister som rymmer mer
än vad som någonsin kan förmedlas
genom de skriftade orden

En obekvämt saklig beskrivning
av hur någon kan
klara av och gå fri
från varje form av påföljd
eftersom det handlar om
de legitimerade morden
vi ej förväntas se
inse
eller än mindre tala om

På ytan överlever jag
dag för dag
mot alla odds
ty under ytan
lite längre ner
finns det så innerligt mycket mer
som ännu kan lyckas dra mig ner
till den grad
att inte ens jag klarar av
att överleva mer

Men för var dag
av överlevnad
ökar mina chanser
att kunna ta mig vidare
och slutgiltigt lyckas bli fri
från den som så länge
sått allt för mycket tvivel
och skördat än fler distanser
som förstärkt avståndet
mellan överlevnad
och ett verkligt liv

Men inte så länge till
ty nu finns det så många fler
livsbejakande alternativ
för den som älskar livet
och som har den inre förmågan 
till att fånga ljusglimtar
vilka kan återtända den slocknande lågan
när den så behöver 

och jag
jag älskar livet
mina barn
och allt det underbara
som utifrån livets makt och gåva
att mena mig väl
är mig givet

och därför vet jag 
att en dag
- redan innan allt är över -
kommer jag att få möta
den som är ämnad för mig
Den jag kommer att älska
resten av livet
och som dito kommer att så ock älska mig

Då kommer allt att snart vara över
även långt ner under ytan
och min kamp för överlevnad
ha kommit till sitt slut

Jag längtar efter dig
som kärleken ämnat för mig
för jag vill leva på riktigt igen
tillsammans med dig

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-25 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP