Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manöverbordet

 

Det sitter en oberäknelig man
i mitt huvud

Han styr mig genom
sitt Manöverbord

När han trycker på
funktionen rationell
går jag omkring med
ett kalkylerande leende
och ser allt så klart

Känslofunktionen
får mig att gråta
utan anledning

När slumpfunktionen
är i gång blir jag rädd
för mig själv

Han skrattar elakt
därinne när jag
famlar mig fram

Det är ett trist öde
att vara styrd av
denna man




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 274 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-25 17:41

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Viksten
Bra förslag
Tänk om man blir
helt nollställd då
2018-04-26

  Bodingen VIP
Pssst, tryck på reset-knappen...
2018-04-26

  Viksten
Jo, vi har egna val och kan ibland
stänga av och på

2018-04-25

  Viksten
Ja, ett tvivelaktigt sällskap
2018-04-25

  alicja lappalainen VIP
åtminstone har du ett intressant sällskap ;)
2018-04-25

  Öknens Ros VIP
hmm...finns ingen on-off-knapp? ;)
2018-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten