Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan i mjölkbutiken

Jag känner en flicka
så varm och glad
hon bor vid torget
där i min lilla stad

Hon går så kavat
på gator och i gränder
där matar hon duvor
med sina händer

Hon har sitt arbete
i en mjölkaffär
där säljer hon varor
utan några besvär

Hon ler så vackert
och kärleken är stor
i hennes hjärta
varma känslor bor

Jag handlar där så gärna
nästan varje dag
ty trevnaden är stor
och för henne är jag svag

Hon är omsvärmad
alla vill henne så väl
en tur till affären
och hennes rena själ

Flickan i mjölkbutiken
hon expedierar nu
jag väntar så gärna
ty hon är min fru

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-21 19:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig dikt
2024-02-22

  Maria Sundelin VIP
Gullig
2024-02-22

  Tyst prosodi VIP
Mycket fin dikt!
2024-02-22

  Blomma-Stjärna VIP
tänker detsamma som Eva Langrath -
2024-02-21

  Eva Langrath VIP
Underbar dikt som gör mig glad.
2024-02-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO