Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nedlagd orkester

Jag dansar med skuggor
på uppbruten parkett
salongen fylls av toner
från en nedlagd orkester

Gitarrsträngarna darrar
till kärlekens ackord
där mörkret svävar fritt
finns gnistor av hopp

Jag svävar som i trans
förförd av varje stavelse
musikens vackra toner
bär text ur verkliga livet

På andra sidan midnatt
bjuds kärlek i ett vimmel
där skuggorna uppstår
finns värme och närhet

Jag bjuder upp till dans
på blankpolerat golv
där lagda kort ligger
finns kärlek och vänner

Som dimmor på en äng
så svävar kärlekslivet
ett möte med det okända
ger spänning i tillvaron

Jag dansar med skuggor
på livets estrad
luften fylls av sång
från en nedlagd orkester

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 393 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-04 08:06



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina kärleksfulla ord
2018-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd dikt i både ord och ton i samklang!
2018-05-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Om upplagd
för dans finns
ju här för mången
chans att dansa på
i minnets ridå och
fylla på, det som
var då... Tack!
2018-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande rimmat om livets musik!
2018-05-04

  Stay Golden
Deep, so deep it almost gets to dark to see.
2018-05-04

  DavidM VIP
Fint komponerat, ljuden strömmar genom raderna.
2018-05-04

    ej medlem längre
En härligt berättande text som spelar sig rätt in i hjärtat att läsa.
2018-05-04

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2018-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Orimmad berättelse går också väl, flyter mer trögt den floden, mindre av smeksam vind dör, men en som naturlig stig genom snåren.
2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO