Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rustning av ord

Jag har inte kunnat gråta sedan du lämnade mig
Nu är jag nästan där
Men jag låter bli
Då även om jag passionerat hatar fascisterna
Så har de rätt i en sak
Denna världen har ingen plats för svaghet
De säger gör som statsministern
Ta fram svetsen
Smid dig en rustning
Av en kostym
Som du kan täcka över din själs nakenhet med
Din inre tomhet intresserar ingen
Det är bara patetiskt säger de
Som inte har någon aning
Om hur heroiskt det kan vara
Att inte ge upp
I en evig strid
mot en enorm här
Av väldigt onda spöken
Helt ensam.
Jag säger fuck dem
Deras ord är som fascisternas
Kommunisternas
Socialisternas
Kapitalisternas:
Utan
Någon
Betydelse.
Jag tänker springa runt naken bäst jag vill
Med min svaghet som min rustning
Och om någon jävel får för sig
Att ange mig till de lokala banditerna
För att lite dinglande dase skrämmer dem
Så ska jag ta den varsamt i händerna
Titta den djupt i ögonen
Och säga
”Du borde fan skämmas”
Och hoppas att idioten inser
Att höra detta från en naken man
Faktiskt
Har betydelse.
Mina tårar må falla,
Mina tårar må bilda floder
Men inte fan tänker jag gråta igen.




Fri vers av Bakom ridån
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-08 12:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att gråta är ingen svaghet, det är styrka. Den dagen alla tårar tagit slut, upplever man lättnad. Och då går det mycket lättare att bygga upp någonting nytt. Så otroligt starkt och tänkvärt du skriver. Tack för din text.
2018-05-09

  filosofian
Häftigt beskrivet om ilska och att stå upp för sig själv. Vilket driv.
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån