Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människorna i ett nötskal

Himmelen var blå
Ja, det var helt molnfritt denna underbara dag
då solen tittade på
Men helt plötsligt så hände det någonting
Någonting som skulle förändra hela världen
För nerflygandes kom det en ängel och hälsade på
ifrån det blå
En god ängel som ville varna de alla att kriget var på
ingående och att det var dags för alla de vanliga
människorna att lämna hemmen sina och börja gå
Springa för livet för allt de var värda
Ja, vad det nu var värt
Så efter denna dystra stund blev himmelen helt plötsligt
helt grå då alla människor i staden
började förstå vad som höll på att försegå
Smällar och krutrök överallt
Kriget hade kommit till deras bakgator helt iskallt
då det åter var dags att strö på såren
med lite mera salt...

Människorna i ett nötskal
När ska de alla lära sig att kriga och döda är inget ballt
Bättre att alla människor istället håller sams...

Ken Cassel
9/5-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-09 00:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, när ska hon lära sig, människan...vi får försöka föregå med gott exempel...
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel