Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonen

 

Morgonen breder ut sina
sotiga vingar och försöker
locka mig med löften om
dagens gåvor

Hunden morrar ilsket och
reser ragg åt ockupanten

Skicka över en ny ärlig morgon
med luft som jag kan andas

Jag drar ner draperierna
och lugnas av den dämpade
belysningen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-09 17:16

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jaseph
Gillar orden som liksom prövar oss
som "sotiga vingar" och "morrar ilsket"

En morgon blir en prövning

Ja, så kan det verkligen vara
2018-05-10

  Kungskobran VIP
Skönt att somna om
2018-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten