Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riva stjärnor ur himlen

05.45
Tåget rullar in mot Shibuya och snöflingor rusar i sidled mot rutorna.

Under bron släpar någon ett grått, blött täcke längs marken. En annan tänder eld på blått papper. Någon kliar sig i håret och släpper tyget mot marken.

Sätter sig ner i slasket och rullar en cigarett.

16.30

Tågen rusar nästan ljudlöst förbi Shinjuku i sex olika riktningar samtidigt.
Det visslar i tunnlarna.
Jeansen hänger löst över höfterna och på stengolvet sitter gamla människor i sjalar och äter ur konservburkar. På en staty utanför stationen sitter en kille på tredje dagens syra och vill stödja yakuzan som bygger upp Kobe efter jordbävningen.

Vi röker och skrattar åt sönderfallna hus på bild.

Solen gassar över statyn

03.30
Vi har med oss resväskor med handtag och en handväska med speglar mot onda ögat. Människorna på Shinjuku sanchôme har hungriga ögon.

Det står pojkar med blekt hår och trasiga jeans i dörröppningar. Jag har en vit skrynklig t-shirt från 7eleven. En gång var jag den enda flickan på Dragon. Det flyter ett tunt dis av svett och rök ut över trappan. Vi ber om en cigarett och får två.
Vi röker och låtsas att vi är modeller, får trötta femyenare i tunneln mot Gyoen och en hamburgare som vi slänger i en papperskorg.

Det är snö i luften.

Någon ringer polisen och vi springer ner i tunneln och upp på taken.


På bågbroarna med illröda karpar mjukt svävande genom det gröndisiga under oss. Under en stenbro med ett smutsigt blött täcke. På takens högsta med solrosor fallande genom luften som ett soldränkt minne.

Mellan två plåtkanter på en skyskrapa som petar på himlen. Precis lagom rum för två kroppar. På en toalett i Folkets park dränkt i ultraviolett med ena foten mot dörren.
I det höga mjuka gräset utanför kejsarpalatsparken på dagen.

I trappan utanför sushibutiken i plusminusnoll i en stulen t-shirt med höfterna skavande mot stenväggen. I en staty formad som ett abstrakt älskande par med smutsiga blöta strumpor vilande mot varandra.

I gröna tält dolt från Lantmannagatan av ett trasigt plank, mellan murar och korsade brädor och spretiga tags, bakom, i en stad där det alltid blåser kalla vindar och himlen alltid är en kil av ljusblått.

En delad iskall Sapporo och ett sålt, stort blått piller mot två Mossburger.

00.00

En delad cigarett.

En kluven himmel.




Fri vers (Prosapoesi) av Swirling
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-14 05:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Swirling
Swirling