Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De två solarnas hus


huset har inga simmande hajar
men man kan inte få allt

på en gata som heter Oh Yes
klingar spårvagnarna för den
första dagen här

på varannat ord en svala
på varannan bokstav natt
slingrande skajlajn
silver shiny rain

och att det var i går
1300-talet var komplett
galet
och en dröm av ord och broar

heavy heaven
doften av bubbla
och sötad gurka

Janne Ruda och Jan Neruda
byter namn med varann
på bordet bredvid
inga trummaskiner
våran trumma skiner
hos Ringo och Gene Krupa

i en sned vinkel över parkens
sluttning lutar sig den
första fastspikade
människan
med ett
hej

riddar Cato har en borg här
nära de två solarnas hus

på morgnarna sitter han på terrassen

åser till knödel och edelweiss
dagens utsläpning
i håret av
kvinnor som brutit
lagen genom att andas

mitt nästa projekt är människovärdighet

på radion säger de att den
ska släpas ut på
kaserngården i gryningen
och ställas inför
exekutionspatrullen




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-15 23:59



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Snyggt ju!
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm