Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bohemian blues


på museer tittar jag först på den största tavlan
sedan på den som är vänd mot väggen

tredje tavlan är gjord av regn

på en vind i en synagoga ligger Golem som död
tills månen nuddar vid Moldaus vatten

de kysste varann för tusen år sedan

hungern sopar upp drivor av askar och
flaskor på gatorna

Kafka beställer in ett glas mörker

jag är inlåst som munk här i människornas kloster
men rasslar med tunga nycklar i fickan





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-16 22:54



Bookmark and Share


  objekt3
Smashing
2018-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm