Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen är målet

Jag hade kunnat berätta en historia
En lista med händelser ur mitt liv
Då gjorde jag detta, då jobbade jag där
Då spenderade jag min tid såhär
Men sanningen är
Omtvistad
Och mitt minne
som mitt jag
är fullt av imperfektioner
Och dessa är dyrbara
Eftersom de skapar mig,
eller min lilla historia iallafall.
Men vad jag skulle komma fram till
Även om jag inte tycker om
Att komma fram till saker
Utan hellre irrar runt i den mörka skogen
Badar i det odefinierade träsket
Klättrar i symboliska träd
Flyter nerför den allomspännande älven
Bländas av solstrålar av insikt
Och bara hänförs av allt vackert jag möter
Istället för att tvingas att försöka möta
Något
Avlägset
För att komma fram till poängen,
POÄNGEN
Det viktiga så att säga
För vi är så viktiga
Att vi måste ha poäng
Annars skulle alla tappa bort räkningen
Ekonomiska systemet skulle kollapsa
Ta med sig statsapparaten
Och allt annat sånt
Som hade fått mitt lilla anarkistiska hjärta
Att komponera oder
Som något försöker korrigera
Till order
Oder till människan
Och dess oändliga förmåga
Att överraska mig
Att överträffa sig själv
Att överkomma hat och rädsla.
Jag hoppas att det kommer en dag för dem.
För att det inte är idag.
För att vi inte är där än.
Kanske kommer vi aldrig dit.
Men idag ska jag komma fram till
Poängen
POÄNGEN
Poängen?
Ja, juste
Det viktiga
I min historia
Viktigare än filosofiska ankor
Viktigare än den lilla keliga kittlande känslan
Som känns i den kemiska kärnan av en kärlek
Så vad jag försöker säga
Är att denna lilla historian
Är ett litet äventyr
Är att detta lilla äventyret
Är ett stort sådant
Eftersom det är ett
Med det stora äventyret
Världens äventyr
Som det kollektiva medvetandet
Är ute på just nu
Men det är inte allt,
För det finns mer
En liten tanke
Kanske till och med en åsikt
Som jag vill framföra:
Detta lilla äventyret
Säger er
Och mig själv
Mer om vem jag är
Än någon jävla lista
På händelser i mitt liv
Som knappt kan återspegla
Vem jag var




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-18 16:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänk alla dagar jag mött.
2018-05-18

    ej medlem längre
Tömk
2018-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån