Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget fotografi taget 1976. Beethovens ouvertyr till skådespelet Atens ruiner finns att höra på Youtube (efter en kort reklamsnutt) på https://www.youtube.com/watch?v=3uwD5IiAXUQ


Atens ruiner

Du var aldrig där
men ändå fick du pelarna att klinga
du lät den vita marmorn
sväva solbelyst
målad av en oboe
ett eko av herdarnas skalmejor

Nej du åkte aldrig dit
men du gestltade en längtan som är
obunden av tid och rum
ja evig
som den dyning
du låter klinga i stråkarna

Det var en beställning
ett skådespel som ingen minns längre
men ämnet talade till dig
och väckte din fantasi
och skänkte oss efterkommande
ännu en äkta beethoven




Fri vers av stenhur VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-18 17:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I valet mellan att äta chips, godis o att läsa texter, vann till slut lusten till att läsa texter. Här är en i raden av det lösgodis en annan kunde ha gått miste om, av ren tanklöshet...
2018-05-19
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP