Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till en ständig följeslagare.


Du är min dagliga Payday

dessa rader tillägnar jag dig, gamle vän.
jag hoppas inte du tycker jag är en sorglig pastisch
som sitter här i min sextiotalslägenhet och
försöker plagiera ditt ansiktsuttryck,
dina årsringar och din skrumplever.
min käke är intakt –
fri från frakturer och urspårade barslagsmål –,
jag är inte i närheten av din gudomlighet och jag skulle
bara kunna drömma om att skriva som du.
men även jag har mina mörka fläckar och sönderkrasade lemmar.
de kretsar inuti mitt medvetandes omloppsbana
och de låter aldrig solen skina igenom utan att
sedlighetspolisen stannar sitt fordon längs med vägen och
slår mig sönder och
samman med sin fjäderbatong.
en bra dag kommer jag hem med en sned näsa,
en punkterad lunga och
en friserad pung.
och vet du vad,
tack vare din närvaro kan jag leva med det.
jag kan till och med finna njutning i blodsmaken.

så, för att avsluta denna hyllning
säger jag följande till dig min vän,
du som bjöd dina gelikar på sprit när
du själv livnärde dig på en ynka Payday om dagen:

fan i helvete vad jag älskar dig
och ditt förakt för mänskligheten.




Fri vers av henke_r
Läst 412 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-05-18 21:45



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Payday Mayday
Jag ser honom också kretsa omkring där i periferin med sina megalomatiska kompensations-mekanismer. Har funderat på att skicka honom på regressionsterapi, men misstänker att han skulle fastna i grott, eller analstadiet – Så han får hållas så länge han inte blir outhärdlig med sin självömkan o slikt !
2018-06-23

    ivona VIP
Nietzsche var inne på samma spår ;-) Du är bäst Henke.
2018-06-09

    ej medlem längre
Den lidande poeten i ett nötskal. En realism manifesterad i en inspirerande kreativitet. Välformulerat med många undertoner, lite hyllning, lite ironi, tillskruvad realism, och absolut humor. Starkt!
2018-05-21

    Botox
Det är nyttigt att ha dystopiker som sällskap!
2018-05-21

  SatansSon VIP
nej, härmapan kests öijer kan den inte handla om. i senaste boken han skrev
härmar han mig. en klant. bukowski.

2018-05-20

  SatansSon VIP
brun keats öijer är igenkänd!
2018-05-20

    ej medlem längre
"Kärlek är en hund från helvetet"
är en titel som kommer till mig när jag läser den här makalöst bra texten.
Du är min Bukowski Henke!
*stjärna*
2018-05-20

  DavidM VIP
Språket och berättelsen hänför, här finns så många historier i historien och de bildar en skön textkonst. Snyggt, raderna andas!
2018-05-19

  Kungskobran VIP
Pay day som blev Mayday.

Underbart härlig beskrivning av livets avigsidor och plus
2018-05-18

  Stay Golden
''by and by an animal''
2018-05-18
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r