Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se en stund

Att göra eller att vara, att ha eller att se
Att höra eller att svara, att ta eller att le
Att välja eller låta bli, att få eller förstå
Att svälja eller att spy, att så eller uppstå

Låt världen stå still en liten stund
Ett litet tag, en och annan sekund
Mätta ditt sinne med dess detaljer
Bygg statyer, dofta på konvaljer
Lek med attityder, skapa meningar
Förändras alltid, väx större vingar
Låt dem sakta lyfta dig till nya höjder
Där du får upptäcka okända fröjder
Dina laster ger vika för gränslös glädje
Din vy fylld av möjligheter i tusen färger
Du ser röda rosor av lidelse, blåa av lugn
Dels framväxta, dels smidda i din själs ugn
Här kan du leva ditt liv, mörda en kung
Låta dig själv lätta lite på bördan tung
Hit kan du fly som du ändå alltid gör
Här kan du skrika så att ingen dig hör
Här kan du skita i hur man sig uppför
Här kan du skära ut tystnadens tumör
Här kan du fokusera på vad dig berör
Vem dessa hårda kedjor var gjorda för
Vem du egentligen tror att du var igår
Vem du är under alla dina lager av sår
Du ser en trasig fallen ängel i ögonvrån
Du ser en vilsen människa bakom ridån
Du ser fåfäng naivitet du inte har råd med
Du ser ett tappat barn som drömmer om fred
Du ser den falnande glöden hos tomt hopp
Du ser en vilja att starta meningslösa upplopp
Du ser en skönhet smida verkningslösa insikter
Du ser och älskar dina bröder och deras brister
Du ser vad isolation kan göra med ditt psyke
Du ser låsta dörrar men du ser också nyckeln
Du ser något som enträget vägrar att ge upp
Du ser något som står utanför varje grupp
Du ser en överväldigad men vital livskraft
Du ser en total förakt mot människors makt
Du ser igenom onödiga påtvingade strukturer
Du ser en skepnad anta skarpare konturer
Du ser stora vingar som börjar tröttas ut
Du ser ännu en historia på väg att ta slut
Du ser vad du ser, och du ser att du ser lite
Du ser tillräckligt för att inte vara besviken




Bunden vers (Rim) av Bakom ridån
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-21 05:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån