Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Långa Resan

Skoningslöst Kraschar Du Genom

Rastlöshetens Blankpolerade Tomhet

Glasväggens Ogenomträngliga Yta

Flyger Högt Över Tystnadens

Iskalla Utmarker

 

Fritt Fall; Huvudstupa Saltomortal

Från Ditt Vansinnes Högsta Bergstopp

Med Vinden I Ditt Stelfrusna

Ansikte Genom Stormens

Blinda Öga

 

Handlöst Faller Du Genom Drömmarnas

Strömvirvel; Älvornas Drottning

Tar Din Hand Och Hämningslöst

Bränner Ni Genom Den Bländande

Nattens Skuggor

 

Av Neon Och Stål

Som Änglar Med Blödande Ögon

Och Vingar Av Härdat Glas

 

Med Livet Som Insats

 

Kastar Ni Er Ut Över Avgrunden

Hand I Hand; Öga Mot Öga med Mörkret

Hänsynslöst Utdragna Genom

Tidens Förvridna Labyrinter

 

Berusade På Livet

 

Skimrande I Fullmånens Spegelbild

Bränner Ni Ljusen I Båda Ändar

Hämningslöst Över Snötäckta Hustak

Och Övergivna Gränder

 

Skrikande För Full Hals Pressar Ni

Existensen Till Sin Yttersta Gräns Som

En Brinnande Anklagelse

Ett Slutgiltigt Svar

 

Högt Över Gatlyktornas Stjärnfall Svävar Ni

Som Pappersdrakar I Motvind

Hålögda Vålnader I Månsken Lika Blekt

Som Dödens Sista Andetag

 

Mot Glaset Som Skiljer Mörkret

Utanför Ditt sovrumsfönster Från

Mörkret Inuti Dina ögon

 

En Sista Kyss

Till Avsked

Inför Den Långa Resan Till

Länderna I Väster

 

 




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 119 gånger
Publicerad 2018-05-21 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow