Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är min första sonett, ge mig kritik!


Höstens blombad

Jag säger dig; jag vill lämna staden
fastän du mitt förslag förr har nekat
Du tycker jag nöjaktigt spenderat
Ditt ilskna tonfall bryter fristaden

som vi väl byggt upp sedan blombladen
från trädet till marken navigerat
Hösten, av blombad initierat
liksom du, jag, trädgården och spaden

Formar djupa spår i vår odlingslott
för krokusen i vår och barn i snö
Du suckar och skrockar; visst är det grant

I vår blommar förgätmigej i blått
Du mig fånigt vädjar; bli min fästmö
Jag ser allt klart: Du, en tönt så briljant




Bunden vers (Sonett) av Nora Märtha
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-23 19:59



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Allt sitter i rim och versmått så vitt jag förstår och sista mening är briljant.

Första gången jag ger kritik :)
2018-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Nora Märtha
Nora Märtha