Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nature morte, olja på väv

Bordet av mörk ek med intarsior av okända fossiler
dignande av tjockt skivat bröd, kluvna frukter
en skymt av glöd innanför de mjöliga skalen
en hög glasbägare att dricka dig sorgsen ur
och tusenfotingarnas vals runt fatet
och en kompass vars nål vibrerar
visande mot jordens inre
fiolens tunnaste sträng stämmer in,
en darrig aning av en melodi
som ännu inte spelats
annat än innanför de stummas pannben
då de sjunger tystnaden till sömns

hon sitter vid fönstret
en uråldrig varelse, en sköldpadda med skal av granit
med ådringar av kvarts och gyllene sprickor
i hennes bröst brinner en oljelykta
med två lågor och svärtade vekar
och längs hennes handflata kryper trilobiterna
upp ur urtidsvattnen
rasslande kroppar och knäppande ben
vecklar ut sig efter årmiljoner av sömn




Fri vers av Grävling
Läst 620 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-26 21:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vad skall en stackars själ säga, spännande på en ära som äga, livets blandning av saga och upplevelse, som utagerande sorts skapelse, en suck av längtan efter att 'lägra'...?
2018-11-08

  morgonstjärna VIP
helt fantastiskt århundradets musik :)
2018-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling