Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur gör djur ?

På en taknock ser jag två skrattmåsar

sittande spejandes över nejden

De sitter med ett mellanrum av femton meter

Kanske är det lite svalare där uppe, under denna sommarhettan ?

Jag undrar varför de sitter på långt avstånd från varandra

Men just när jag tänkt den tanken

flyttar den som satt längst in, närmare den andra

Kanske ska de ha krigsråd

eller diskutera vad de ska ordna till middag ?

Eller är de kanske poetiskt lagda

och bara sitter där och funderar över tillvaron ?




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-31 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP