Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vill ha regn

I det här varma vädret är det lätt att erinra sig en gammal historia från Skåne

En drottning från den nya dynastin Bernadotte som kommit från Frankrike

skulle göra ett officiellt besök i Skåne

Landshövdingen funderade på hur han skulle kunna lära odalmännen något på franska som de kunde hylla drottningen med

Eftersom det hade rått stor torka en tid så längtade bönderna efter regn

Landshövdingen lärde då bönderna att de skulle ropa: "Vi vell ha rängn, Vi vell ha rängn !"

På så sätt lät det som "Vive La Reine", Leve Drottningen

Drottningen lär ha uttryckt sin förtjusning  över hyllningen

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 921 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-31 17:45



Bookmark and Share


  Feminaz
En rolig anekdot!
2018-06-03

  Stay Golden
AHAHAHA GOLDEN! <3
2018-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP