Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyst nu bemanningen

Jag har jobbat i hemtjänst i snart fyra år
Gått vårdprogram på komvux för att kunna få
en rad som jag kan gå på, ett schema jag kan följa
men det blev inget av det, jag får försöka dölja
att jag inte riktigt sover och har ont mest överallt
jag cyklar mellan husen, fast det är halt och kallt
Jag får inte stressa sönder å jag måste vara snäll
när de ringer mig och säger kan du jobba ikväll

Jag går på övertid, flera veckor i rad
Jag går på övertid, alltid trevlig och glad
Jag går på övertid, flera veckor i rad

Snälla, tyst nu, bemanningen, tyst nu

Vi har ett pass ikväll från fyra till nio
Nej jag kan inte ikväll, jag skulle gå på bio
Men jag säger väl okej och tar passet ändå
För om jag får sparken är det bara till att gå
Städ hos Margareta och ledsagning med Rut
Det finns ingen tid för kaffe, ingen tid att andas ut
Om jag var släkt med chefen hade jag haft kafferast
om jag var släkt med chefen hade jobbet varit fast

Jag går på övertid, flera veckor i rad
Jag går på övertid, alltid trevlig och glad
Jag går på övertid, flera veckor i rad

Snälla, tyst nu, bemanningen, tyst nu




Bunden vers (Rim) av airamakire
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-01 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

airamakire
airamakire