Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där Skogarna Bryts …

1.

Landet Låg; Omslutet Av
Oavhängigt Av
Tiden

[Hav; Sjöar; Berg; Skogar]

I En 360 Gradig
Horisontlinje
Precis Som Mina Drömmar Förutspått

Stilla Under Papperstunn Himmel
Som Flickan Blå Utan Tunga
Som Ler Oskyldigt Mot Fiskarna
Mot Fåglarna

Fäller Sina Vingar Av Silver
Fjällen Som Täcker Hennes Bröst
Bryter Sitt Svärd
Mot Molnens Pärlemosköldar

2.

Flickan Blå Står I Tystnadens Vindar
En Falk Svävar Högt
Mot Den Första Gryningens
Blyga Ljus

Hör Vargkvinnans Sång
Avlägsna Ekon Mellan Bambuskott
Och Oceaner Av Smältande Hud
Mot Glaciärerna
Smältvatten Längs Hennes Ryggrad

I Brända Trasor Kröp Hon
På Skavda Knän Och Såriga Händer
Genom Skogar Av Nässlor

Medan Vind Och Eld
Möblerade Om Slätterna
Som Pjäser På Ett Schackbräde

Och Molnen Drog Fram
Likt Arméer I Vitt
Över Himlens Slagfält

3.

Månblomma Smyger Som En Svart Tiger
Över Slätter Av Ljus Och Skugga

Eld Is Jord Vind

Regn Regn Regn

Diamanter I Vulkanernas Svaveldimmor

Natten Andas Tunga Åskmoln
Schamanernas Sång
Ekar Genom
Förkastningssprickorna

4.

Flickan Blå Med Nakna Fötter
Mot Den Punkt
Vid Horisontens Bleka Regnbågsleende

Där Skogarna Bryts
Som Tändsticksgubbar

Där Skogarna Bryts
Och Förbränner Sina Själsliga Ögons
Sjukliga Överkänslighet

Mot Det Ultravioletta Dagsljuset
Mot Det Ultravioletta Dagsljuset

Hennes Tårar Vattnar Rotvältorna
Precis Som Mina Drömmar Förutspått

5.

Häxorna Dansar I Ring
Flaxar Med Armarna
Ylar Sönderskurna Trumhinnors Förbannelse
Över Religiösa Symboler
Från En Tid Före Människan
Millennier Av Krigiska Gudinnor Med Flammande Svärd

Mordiska Änglar Med Vansinnes Ögon

Flickan Blå; Trasade Sönder Sina Naglar
Mot Bergets Svärta
Mot Den Vilda Ytan Av Glas
Mot Vilken Hennes Andetag
Vilar

Där Skogarna Bryts; I Utkanterna
Av Hennes Synfält: Som Marscherande
Origamisoldater

6.

Så Faller Vinter;
Så Faller Rött Mot Vitt
Och Elak Måne Ler
Över Dag Som Tynar Mot Natt
Över Natt Som Skingrar Dagens Skuggor

Över Flickan Blå; På Knä
Över Tårar Som Gift

Där Inget Längre Växer
Där Allt Som Återstår; En Fåfäng Längtan
Efter Allt Som Förlorats
I Strid Efter Strid
Slag Efter Slag
Lögn Efter Lögn

Där Skogarna Bryts
Mellan Svavel Och Aska; Eld
Och Kulor Av Bly

Precis Som Mina Drömmar Förutspått




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-07 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow