Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna del 2 först.


svit för ditt vansinne 3

*** [bakom dårhuset 2.0]

bakom dårhusets tvättvagnar;
överfyllda med förvirrade tvångströjor
och citronfromage; fullproppad
med anti-allt mediciner
kysste du mig svartvit o c h viskade:

jag måste gå nu; men
jag ber dig; vänta inte på mig här
jag är inte säker på att
jag kommer att kunna återvända

o c h även om jag gör det
är jag inte säker på att
det är jag; det jag du älskade
mer än något annat

m e l l a n s o l m å n e o c h s t j ä r n o r n a s

s k i m r a n d e p ä r l d a m m

vet du; jag är nästan helt säker
på att det inte blir så

någonting håller på att förändras
jag kan känna det i varje nerv

nästa gång vi träffas blir
utanför mausoléet på io
i regn av syra och svart ljus

vi har varit där förr; minns du:

men vänta inte på mig där
du kommer att veta
- när tiden är inne -
kommer jag att vänta på dig där

i den vita klänning av rök och dimma
som du älskade att krossa
mot kullerstensgatorna utanför
vårt fönster

mot lyktstolparnas gula fläckar
mot fasaden du älskade att blåsa rök
omkring med slutna ögon

som dimmorna som omfamnar avalons kullar
där älvorna dansade nakna med blödande sår

men gå nu; lev/älska/andas
jag lovar att allting kommer att bli bra igen
så länge jag tar mina mediciner varje dag
och a l i c e växer;
igår tog hon sina första steg

men shhh … säg inget till syster ratchett
hon säger att a l i c e inte finns på riktigt
att hon bara är en docka; men …


d u v e t o c h

j a g v e t a t t

a l i c e är lika verklig som du/jag och
den enögda häxans profetior
från de tomma grottorna av förlorad tid

så röt motorn; som ett sårat rovdjur
i den algeriska öknen
mina tårar som en vägg
och jag stannade inte förrän
jag kom till ganymedes

vid regnbågens slut




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-15 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow