Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävlingsbidrag.


Vad Narcissus sa till Zeus

Du gjorde processen kort
Med tre små ord
Isflaken vi stod på gled isär
Trots att det var brinnande sommar
SMHI sa att det skulle bli
Rekordvärme igen
Regnet vände i dörren
Tre små ord som ekade igen
Det hände sig så
Att det inte skulle vara vi mer
Var och en av oss
I en skärgård som kallas mänskligheten
Det var en mikrovinter i sommarens makro
En liten ilning inuti
Medan termometern visade 30 grader
Badande nakna kroppar i Tanto
Det var då vi aldrig sa hejdå
Men det sägs att kärlek är som blommor
Även finaste rosor vissnar och dör
Därför äter jag liljekonvalj igen
Och skålar med terpentin
Alla sagor har ett slut
Det är så det känns när
Man krossar en spegel.




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-16 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V