Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävlingsbidrag.


Kungens sista resa

Kungen i gult tog en Door-to-Gate till Carcosa
Han var trött på alla pjäser
Alla jakter som slutar upp
Med varmt blod på kall asfalt
Han ville säga farväl till sin fru
Som blivit till något annat
En mutation som gått varvet runt
Han ville säga adjö till sina barn
Som gick baklänges genom tillvaron
Med ögonen utstuckna
Tre armar höll honom tillbaka
Vibrationerna från tusen års ångest
Slog honom fri
Kungen i gult vädrade ut sin själ
Och sina slingrande tarmar
I tjocktarmen växte cancern
Som så gärna ville bli en del av honom
Den såg sig själv som en revolutionär
Som ville ta farväl av en era
När kungen i gult kom fram till Carcosa
beslutade han sig att acceptera den
För den enes frihetskämpe är den andres terrorist
Och för få vänner ville hålla honom sällskap
När han sa hejdå till allting som var hans.




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 391 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-16 10:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
För:
"För den enes frihetskämpe är den andres terrorist"
Det är väl det här som allt kokar ner till, till slut.
Kanske just där och nu när allt kokat ner, är det viktigare än någonsin att inte säga hej då?
2018-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V