Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev en liten kommentar till PPQ's suveräna text ''Kampen mot döden'' tror jag den heter ... Tänkte dela med mig även av denna kommentar ... - Publicerad här tidigare i november 2011


En annan aspekt på livet ...

Been there, done that ...
Har alltid varit en djupt troende på ett liv före döden,
men efter några trippar till andra sidan som jag lyckats
ta mig tillbaka ifrån, finns det även en övertygelse 
om själens fortsatta liv efter kroppens frånfälle ...

Cancern fick mig att lägga till en väsentlig del 
att betänka och som jag lever efter nu ... 
- Att ta vara på varje liten stund av relativ friskhet som livet bjuder mig på!

Eller som en filosof på Riverside University uttryckte det fritt översatt ..
- Vi vet att vi föds och vi vet att vi dör 
- så vad gör vi här, ska vi gå och ta en fika istället?
... Nej, vänta lite ... 
Det är bara det att jag är så himla nyfiken på vad som händer däremellan ...

Från att ha haft en grupp studenter med synnerligen måttligt intresse för kursen lyckades han med dessa få ord få 50 innerligt aktiva deltagare som dröjde kvar så länge de fick efter varje lektionspass slut ... 
hela terminen ut ...

Tror att det är det det handlar om - livet alltså ...
Att fylla det med innehåll och mening 
- bästa verktygen för detta ändamål är bland andra

Nyfikenhet
äventyrslystnad
Perseptivitet
Livsglädje
Kärlek
och liknande funktionellt praktiska ting ...

Livet är värt att kämpa för 
- Men det handlar inte bara om att överleva eller kämpa emot döden
utan om att också leva det liv den tid vi fått oss tilldelad 
så gott vi kan efter vår förmåga!

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-18 00:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin text som får mig att tänka efter lite extra...
2018-06-20

  Kungskobran VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott .....
2018-06-18

  ecel
Ja!
Fint!
2018-06-18

  Magica VIP
Mycket tankvärd, särskilt sista raderna.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP