Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mord


estonia

dom var egentligen
dödsdömda
redan när
dom gick ombord
kaptenen
hade blivit varskodd
men inte brytt sig
inspektörerna
såg inget
så var allt lugnt
säkringarna
till bogporten satt där
nässta
inte svetsade
hållfasthet noll
svetsarna visste
men vem fan
lyssnar till en svetsare
inte ens haverikommisionen
det gäller att vara on time
det gällde för Titanic också
men på rederikontoren
är lugnt och varmt
man känner inte iskylan
vinden och mörkret
eller helikoptrarnas
lyktor i mörkret
räddning för ett fåtal
nu börjar arbetet
för att dölja morden
man kallar det gravplats
och förbjuder dykning
för vad hade hänt
om en dykare
fotograferade
svetsarna
som aldrig funnits




Fri vers av tom boreland
Läst 301 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-20 23:57

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  HelenaW
Stark text
2018-10-24

  aol
Helt klart om det du säger är sant vilket jag tror jag var skeppsbyggare i 20år hur i hellvete gick detta till varför träder inte nån svetsare fram och säger sin mening, javisst det är ju mord ,
2018-08-06

  överlevaren VIP
Ryslig läsning....bra skildrat!
2018-06-22
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland