Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett avslut


Stänger dörren

hela dagen har gjort

avslut efter avslut

sista gången jag sätter nycklar i underlåset, överlåset

tänder lamporna

öppnar kassaskåpet

öppnar datorn

gör utskrifter

sätter dokument i pärmen

stänger datorn

kramar om barn, många barn

hjärtat läcker 

 

huset har tysnat när jag lämnar in nycklarna

Säger trevlig helg till de kvardröjande kollegor

lycka till

dörren öppnas 

...andas ut...

regnvädret har dragit vidare

efterlämnat sval syrerik luft efter sig

välkomnar regndoften, grönskan

när jag tar de två stegen ner för trallen

går med långsamma steg mot grinden

stänger den efter mig

 

lämnar ett skakigt år bakom

vill inte se bakåt

 




Fri vers av Maiah VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-22 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP