Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nätterna

Jag har vaknat under en främlings våningssäng
blinkar mellan indiska skynken
en leénde Buddha med månansikte
du sitter med de släta benen nakna
tätt uppdragna som om du fryser

du röker och ser upp i taket
klänningen ligger utslängd
röda paljetter på tatamimattan
du röker och ser upp i taket
gör en rökring, fångar den

ditt hjärta slår
nätterna har lämnat svarta märken
när hjärtat stannat får man allvarliga ögon
det är något med närheten till jorden

du reser sig och sveper genom rummet
du har vita underkläder
blåmärken över bröstkorgen
du rostar bröd, skär dem i trekanter med smör
två med citronmarmelad, två med Vegemite
B-vitaminer är nyttigt, säger du

jag har vaknat med en främling
som har ett hjärta som slår
hon har något varmt mörkt innanför blicken
vi äter toast och hör hur regnet smattrar




Fri vers (Fri form) av Swirling
Läst 252 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-23 09:18



Bookmark and Share


  Silverstripe
Levande och målande!
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Swirling
Swirling