Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
otrevligheter


konvoj

det fanns alltid
en båt
som skulle plocka
upp de torpederade

konvojen fick
inte sakta ner

om man var nära land
kunnde man stå vid relingen
och se män med tomma ögonhål
skutas åt sidan av bogvattnet

sjöfågeln tog alltid ögonen först
när männen stillnat

om babord
en brinnande tanker
med folk
i det brinnande havet

jagarna letade metodiskt
plingen
sökte genom djupet

männen i ståltuben
svettades tyst
ingen avundades dem
ingen missunnade dem

det här var något
annat
än paraderna
i berlin




Fri vers av tom boreland
Läst 379 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-23 23:19

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Gripande....
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland