Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatets dörrar

Hatets dörrar står på glänt
vredens lågor brinner
det är människan som tänt
undrar vad de vinner

Stackars dig som bad om fred
som försökte någon värna
nu finns bara grymma led
och en djävulsk stjärna

Ingenstans den vita fanan
nej den röda som en mara
flyger fram längs banan
buren av en törstig skara

Inte älskar du väl blod?
när det är just ditt som flyter
säg var har du då ditt mod?
är det inte det som tryter?

Du ska inte bli förlåten
nej ditt brott var alltför stort
du kan stå där med gråten
över allt gement du gjort

Hatets dörrar stod på glänt
den som öppnade var du
ansvarig för det som hänt
men förlåten är du, här och nu

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-25 17:14



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Om anpassade gränsvärden.(anpassade trösklar)
2023-11-27

  Maria Sundelin VIP
Väldigt träffande
2023-11-27

  Öknens Ros VIP
Fina rim och rytm i dikten. Alltid lika aktuellt om människors hat och kärlek.
2023-11-26

  Kungskobran VIP
Fint om hat och förlåtelse
Blev jag förlåten eller ej?
2023-11-26

  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och bokmärkt, den som väntar kan bli stärkt, eller få så där som på båten, väntan kan bli lång med i halsen gråten, kanske kommer åter fridsamhet och vila, utan att blod skall flyta från var tänkt bila...
2023-11-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO