Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig få vara

Liv låt mig vara, aldrig få dö
allt ses så vackert där glimma
dröm kom åter, lämna mig ej
under en sommarnatts timma

Liv låt mig vara, grönskande äng
gör att du rör mig till tårar
allt finns inom dig du sommardag
bara din doft mig bedårar

Liv låt mig vara, barfota barn
början på tillvaron den sköna
smeks av vinden i ett andetag
böljande gräs dig försköna

Liv låt mig vara precis som jag är
inget förtärs såsom döden
plockar ett strå i dikesren
blickar mot älvfårans flöde

Liv låt mig vara, du sommartid
finns i mitt allt, i mitt hela
dig ska jag minnas i evighet
en dröm jag en gång fått dela

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1109 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2021-06-16 07:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten för en något svalare tidpunkts läsning, likt en deg till ett bröd på jäsning...
2021-07-18

  Monika A Mirsch VIP
"Liv låt mig vara," - vilken underbar formulering - ah ditt språk - TACK!
2021-07-06

  Kajan VIP
En mycket fin text som dessutom har en underbar rytm vid läsning, väl värd att synas på förstasidan.
2021-07-03

  Christin Lederman VIP
Jättevacker dikt som berör
2021-07-02

    Steff...
Ja så vackert få skriva kan en
2021-07-02

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vacker dikt med igenkänning. En sommardröm att befinna sig i.
2021-06-19

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt som känns som en bön.
2021-06-16

  Eva Helene VIP
I tacksamhet över livet med ett stänk av vemod över dess flykt. Fint!
2021-06-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar bön till sommaren och livet!
2021-06-16

  Kungskobran VIP
Sommar, låt mig få stanna i din famn
låt mig gunga till söms under björkens hägn
Låt mig få älska i den mjuka mossen
Låt mig få stanna i din famn till solen går upp
Ge mig en underbar sommar dag till

2021-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
bön till det sköna livet
en sommarkänsla som vi alla kan känna igen oss i
men ack - när vårt hjärta slår som starkast inför levandets skönhet
då känner vi dödens realitet
2021-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om önskan att få leva och njuta av sommaren.
2021-06-16

    Lena Staaf VIP
Hyllning till livet och sommaren.
2021-06-16

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
2021-06-16

  Öknens Ros VIP
Stark önskan om att få uppleva sommaren igen och igen.
2021-06-16

  överlevaren VIP
Ord fulla av liv...vackert!
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO