Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtens eskapader

Tomten är en lustig typ
klappar till varenda kryp
som på jorden vandra
skiter sedan i oss andra

Härjar kring i norr, den saten
grundare av tomtestaten
lejer tomtar överallt
där det vanligtvis är kallt

Härskar sedan hjärtligt över
alla tomtar han behöver
för att invadera jorden
tomten, han är stor i orden

Tomtens fru hon heter Anna
hon på Nordpolen får stanna
tomten ska försöka hinna
vara med sin älskarinna

Julen det är tomtens tid
han tar på sin röda svid
far i väg med många renar
som mot höjden skenar

Åker utan vett och sans
som om flygplan inte fanns
slänger skräp på marken
tomten är en slarvig en

Skrattar skadeglatt och vrålar
att han tjänar många stålar
efter julens hemska dåd
tycket tomten han har råd

Han skaffar flera älskarinnor
vackra, avklädbara kvinnor
tomten tar dem till sitt slott
där han har det väldigt flott

Tomten leker älskogs lekar
fniss och skratt i slottet ekar
hans största skräck är igelkottar
över dem han gärna spottar

Dessa vassa kreatur
är de hemskaste av djur
därför bor vår tomte stor
där inga igelkottar bor

Över Arktis vidder styr
vår tomte glad och yr
åker slalom dagen lång
står på näsan varje gång

Näsan den är röd och stor
större än du nånsin tror
tomten lägger sig på kvällen
han är öm på många ställen

Lägger sig med fru och katt
i sin stora säng, god natt
frid det är i tomtehuset
tomt är brännvinskruset

Tomten sover natt och dag
ska vi veta du och jag
vaknar så när snöstorm låter
då när julen kommer åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-03 08:28



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Roande ord om tomten bra!
2023-12-09

  siv birgitta.a. VIP
när min son son tre år.då var vi hos min dotter. då kom tomten min 3 årige son .
son sa ni ljuger han har pappas händer. roligt jul av birgitta
2023-12-04

  Maria Sundelin VIP
Hihi rolig
2023-12-03

    Drömmar i universum
Gillar denna verkligen
2023-12-03

  Öknens Ros VIP
Kan detta vara tomtens elaka tvillingbror?
2023-12-03

  Kungskobran VIP
Härlig tomtesatir
2023-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO