Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resilience


I

Compulsive daydream
during day, mirrors
listless wake during night
erosive voices chip away
on retina given time

II

Acquire water through touch
bleached marrow from femur bone
to sustain coronary artery,
follow the river-bend
a skiff thrashes on mighty grey

III

Soul-searing revelation
white dunes of the afterlife amass
empty husks of crustaceans old,
records of cycles unending
denied entry to the kingdom of love







Fri vers (Fri form) av J. Herward
Läst 436 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-28 17:30



Bookmark and Share


  Engel
osökt dagdröm
i dagen speglad
i natten håglös
förtärande röster karvar
tid ur blick

i beröring vattnet
benmärg blekt
av blodets lopp
livbåt i spillror
mot grå övermakt

själsbränd visshet
evigt i sandens grepp
fossil lämnar orört bete

kretsloppet håller
den kärlek
du aldrig fick

(personlig tolkning)
2018-09-11

  Engel
Dina engelska texter påminner mig mycket om José González. Särskilt denna:
https://youtu.be/7ue0nJ5Iqx8
Ord från ryggmärgen.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

J. Herward