Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universskummets slummer



Min tid till Allt jag ägnar
inunder universskum
där rymdens rosor regnar
i vattenfallets versrum,
jag är en flod, jag flyter
varthän som sorlet barkar
och om än ruset ryter
i kosmoskvark jag snarkar.

Jag är en blå beståndsdel
i röda rum hos alltet,
och för att helas isstel
i smalkanaler smalt ett
frostfragment mot blossgalaxen
och igenom krossmosaxeln
stiger jag på knä
ovan en värld av trä.

Och hett i detta vattenfall
där rymdens rosor klättrats
de kalla knänas svallningsknall
förlöser vad som fjättrats
som benens sten ses explodera
att aldrig erodera mera
så sprides jag i trots
när närhetsnästen nåtts.
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-30 00:35



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så njutbar poesi!
2018-08-21
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP