Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fuck barncancer


små fotsteg i natten

Det är vårt jobb att berätta sagor för våra barn
Att få dem att tro på andra världar
Och istället för rädsla få dem att tro på svävande svalor som bereder väg bortom molnen

Det är vårt jobb att hålla om med armar som inger hopp
Att krama hårt långt efter intryck av natten
Att viska om älvor
och om prinsar och prinsessor

Det är vid den sista omfamningen
När deras ögon sakta sluts
Som vi ser om vi har gjort vårt jobb

Det är vid deras sista andetag
och sista blick
Vi ser ett lugn eller en skräck
Då våra ögon låser fast en sista gång

Då vi krampaktigt ler och håller tillbaka våra tårar
För det är det vi måste
Vår plikt som föräldrar

Att med kärlek skänka lugn
Då de stilla somnar in

Och sen själva finna ett liv efter döden




Fri vers av Gin83
Läst 343 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-06-30 11:26



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Så vacker :)
2021-12-09

  karenina VIP
Stark, gripande att själv stå kvar och förmedla lugn när marken under fötterna håller på att rämna
2021-06-30

  KattenKin VIP
Svårt att ta in som någon tidigare skrev, barncancer är så förfärligt... Texten är vacker och berörande. Klok. Mitt ena barnbarn drabbades av leukemi när hon var sju månader, jag har sett det där på nära håll. Hon överlevde mot alla odds. Alla gör ju inte det.
2019-06-01

  Elinor Sörensson VIP
Så smärtsamt och klokt. Starkt skrivet.
2018-08-29

  annapoem
Det här går bara inte ta in.
Så vackert, skört.
Smärta smärta smärta
2018-08-21

  Blåbäret
Fuck... Fuck barncancer. Fuck.
Obeskrivlig sorg som breder ut sig... Så tappert skrivet och väl förmedlat.
2018-07-30

  överlevaren VIP
Stark och gripande text som berör i mitt innersta....

2018-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83