Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våran egen undergång!

Den dagen då människan började ändra på
det naturliga och uppfann någonting nytt
var den dagen då vi började bädda för våran
egen undergång
Ty likaså när vi slutade upp att leva i ett med
naturen och istället för att leva på den
När vi slutade upp att vara primitiva
För titta och se hur världen ser ut idag med sin
överbefolkning och miljöförstöring
och sina naturkatastrofer
Stormar och orkaner som bara lär bli fler och fler
i framtiden ju mer vi skövlar våra skogar
och dämmer upp våra floder
då det inte finns någonting längre som stoppar
de snabba men livsfarliga vindarna
Plus den globala uppvärmningen
Så det ser inte så speciellt ljust ut just nu
för de som föds idag och som sen lite längre fram
i tiden ska behöva axla alla dessa överhängande
problem som världen har tillför skaffat sig
Nä, jag är inte dugg avundsjuk på dem som en
femtiofemårig gammal gubbe idag
Så frågan är nu
Vart är världen på väg idag egentligen?!
Är det någon som vet...

Ken Cassel
2/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-02 02:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vi får hoppas på det bästa och inte ge upp...
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel