Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juldrömmen

Vid denna tid på året
jag drömma vill helt kort
Men övertäckt är spåret
till hemmet mitt långt bort

En gång för länge sedan
en jul jag minnas vill
Men minnet sviker redan
ej tiden tycks stå still

Var finns den fina stunden?
jag vill den återta
Var finns den trygga grunden?
då allting kändes bra

Fast allting var av nöden
dock livet kändes rikt
Vi skiljdes genom döden
och intet är sig likt

Jag stegen än kan höra
var suck och skratt också
Var sak jag vill beröra
min hand gör spår därpå

Än brasa väcker minnen
kring den vi satt var kväll
Dess röklukt skärper sinnen
och stort känns litet tjäll

Vid jul då söktes friden
fast gåvorna blev få
Det var den goda tiden
jag än kan tänka på

All sorg jag måste glömma
för glädjen ställer krav
Men lätt det gick att drömma
det minnen återgav

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 416 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-18 14:30



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
En fin julönskan
2023-12-19

  Kungskobran VIP
Det var en gång…
fint fångat av dig
2023-12-18

  Eva Langrath VIP
En mycket fin dikt med fina rim där sorgen och saknaden får finnas till.
2023-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
Nostalgi så fin som ett årgångsvin!
2023-12-18

  Lasseman VIP
Denna tyckte jag mycket om..
2023-12-18

  Christin Lederman VIP
Bra beskrivande text med fina rim. Man kan nästan se allt framför sig
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO