Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkrubbans makt

Högtiden är inne, julljusen tändas
ett efter ett i gårdar och tjäll
julgranen strålar, ögonen bländas
av allt det sköna i denna kväll

Ringdansen går och barnsången ljuder
julen har kommit till gammal och ung
stämningen växer, stiger och bjuder
själ vakna upp, var lycklig och sjung

Jultomten redan på dörren gläntar
se hur han myser i skägget så gott
säcken är rågad, och den som väntar
snart ska jubla åt gåvan han fått

Tomten, tag del av barnaskarans fröjder
dröm dig långt bort till ungdomens vår
blott en sekund på barndomens höjder
gläder dig mer än det år som går

Ute står skogen i högtidskläder
vit och beslöjad var furu och gran
klar som kristall är aftonens väder
skimrar gör hängbjörkens yviga man

Här är och högtid och julens fester
takkronan tändes i all sin prakt
vi har gudstjänst om och utan präster
stum tillbedjan för julkrubbans makt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-14 21:55



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Stämningsfull bild av en magisk och vit jul!
2023-12-18

  Kungskobran VIP
Härlig julkänsla, lite Vicktor Rydberg
2023-12-15

  Maria Sundelin VIP
Härlig julkänsla
2023-12-15

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om julen som vi minns den som barn! Förhoppningsvis. Rytmiskt och fint rimmad.
2023-12-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO