Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snödroppen

Plötsligt mitt i snön du står
snödroppen med löfte om vår
vintern har varit lång och svår
och än i massor snön återstår

Då står du här så späd och vit
ger åt alla en glädjande invit
kom och titta här så får ni se
så mycket glädje våren kan ge

Tänk att äntligen våren kom igen
på snö vi har tröttnat för längesen
den skulle kommit lagom till jul
i slutet av mars är det inget kul

När vårblommor står och lyser
ej längre i själen man fryser
nya krafter man åter får
glädje i sinnet, det åter blir vår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-03 13:22



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Vackert och hoppfull
2024-02-05

  Eva Langrath VIP
En hoppfull dikt.
2024-02-04

  lodjuret/seglare VIP
Det finns ingen som du, det finns ingen som jag, där kan någon bli man eller en fru, där kan det falla snö eller bli en solig dag, det finns inget som bara just nu.
2024-02-04

  Kungskobran VIP
Härlig vårdikt, men sov du lilla videung än så är det vinter
2024-02-04

  Blomma-Stjärna VIP
vårens första blomster, mmm - fin dikt!
2024-02-03

  Öknens Ros VIP
Ja, vem längtar inte till vår och sol? Fint diktat om våren.
2024-02-03

  Lena K Nilsson VIP
Härliga ord att läsa!
2024-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO