Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg en ande

Jag såg en ande smygflyga mellan träden.
Andlöst tyst rörde den sig som en skugga och att skåda sådant i vår natur är närmast en kroppslig njutning. Jag ryser. Får knottror.

Sedan är det en helt annan sak, att den varelse det här är frågan om, närmast låter som ett spöke, en gast, när den väl yttrar sig.
Som en stor kontrast till den undersköna fjäderdräkten är det, då nötskrikan jamar och skränar sitt läte.
Innan den återigen, andlöst, som ett sagoväsen, försvinner in bland träden.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-02 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP