Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår tid kom när du redan blivit vuxen


Du föddes hårt hållen
i sanningen om att frihet inte är något att ha.
Det fanns aldrig någon anledning
att tro på något annat, trots allt.
Men så hann tiden ikapp oss båda,
och långsamt förstod vi att ingen sida är immun
för det som människor inte vill kännas vid.

Indelningen finns bara för dem
som själva ritar upp linjen.

Kanske hade ni gjort annorlunda nu
om ni fick lov att ändra i strategin.
Barn som aldrig får lära sig gå,
kan trots allt aldrig försvinna.
Det hade varit enklast så.

Till slut hjälper tron bara den
som aldrig undersöker sina tvivel.

Ni säger att det gör ont
för mitt eget bästa.
Och det händer fortfarande
att jag glömmer bort att säga emot.
Det är väl så jag ber om ursäkt
för att vi inte ser varandra längre.

Men ingen har gråtit i ett helt dygn utan pauser.

Hur annorlunda vi än hanterat
hur annorlunda vi hanterade allt,
så vi tog oss tid att förstå varandra.
Det var väl så vi hoppades
att det här kunde vara det sista mötet
det var viktigt att öppna sig för.




Fri vers av abobby
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-02 23:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

abobby
abobby