Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatt

 

Sommaren har mognat

Efterfesten är över

Naturen har tystnat

väntar i eftertänksamhet

vad var det som hände?

Det var så livligt nyss

så mycket som blommade

så mycket som lät

Så många leenden

Molnen hänger tunga och gråa

Under sin ridå

släpper de in senkvällens färgspel

i brandgult och rosa

Det är tyst

En ensam koltrast sjunger sin sång

där jag går förbi uppför backen

jag visslar tillbaka

och den kanske svarar

vad vet jag

 

Sommaren har mognat

jasminbusken tappade alla sina blommor

varenda en

frukten är i full gång

det går framåt

hela tiden framåt

fast vi hela tiden vill stanna

stanna upp

vad var det som hände

det där leendet

den där kramen

vad betydde den?

Var det en blomma

som inte längre finns

eller håller känslan på att mogna

och omvandlas till något fastare

där ovanför 

strax under de blygråa molnen

där ljuset bjuder på skådespel

innan natten tar vid

 




Fri vers av PkA
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-03 00:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA